Advertisement
HABERLER ABONE OL

Çin, ABD İstihbarat Birimi'nin Çin'in koronavirüs vaka ve ölüm sayısını örtbas ettiğine dair raporun ardından, ABD'yi suçu üstlerine atmanın yollarını aramakla suçladı.

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hua Chunying geçtiğimiz yılın sonunda Çin'in Wuhan kentinde virüsün keşfedildiğini son derece açık ve transparan bir şekilde belirtildiğini söyleyerek Çin'i savundu.

Hua, Bloomberg News'in ABD İstihbarat Teşkilatının Çin in koronavirüs vakaları verilerinin üzerini örttüğüne dair rapora ilişkin haberine yönelik cevap verdi. Hua, Perşembe günleri yapılan düzenli biilgilendirme toplantısında, " Aslında bu konuda bir tartışmaya girmek istemeyiz, fakat böyle biz analizle ve iftira ile yüz yüze kalıyoruz." dedi.

Bloomberg'de yer alan haberde ABD İstihbarat Teşkilatının Beyaz Saray'a gönderdiği gizli raporda 'Çin'in ülkesindeki koronavirüs vakalarının ve ölüm sayısının üzerini örttüğünün yer aldığı' bildirilmişti. Kaynaklar dayanaklarının Çin'in vakalar ve ölümler konusundaki kamu raporlarını kasıtlı olarak tamamlamadıkları olduğunu söylediler. Resmi yetkililerden ikisi Çin'in raporlarının sonuçlarının sahte olduğunu bildirdi.