Bloomberght
SON DAKİKA
Bloomberg HT Haberler Çin’den ABD’ye tarife resti

Çin'den ABD'ye tarife resti

  • Çin Dışişleri Bakanı Wang Yi, BRICS ülkelerine ABD'nin tarifelerine karşı uzlaşma yapmadan birlik olma çağrısında bulundu.

Türkiye'nin ekonomi platformu Bloomberg HT'yi Google listesine ekleyin Türkiye'nin ekonomi platformu Bloomberg HT'yi Google listesine ekleyin
Çin’den ABD’ye tarife resti
29 Nisan 2025, 08:09 Güncelleme :

Çin’in en üst düzey diplomatı, Trump yönetiminin Pekin’e baskı yapmak için yeni ticaret araçlarını kullanabileceğine dair sinyaller vermesi üzerine, ülkeleri ABD’nin tarife tehditlerine boyun eğmemeleri konusunda uyardı.

Çin Dışişleri Bakanı Wang Yi, Pazartesi günü düzenlenen BRICS toplantısında yaptığı konuşmada, uzlaşmanın sadece “zorbayı” cesaretlendireceğini belirtti ve grubu ABD tarifelerine karşı birlikte mücadele etmeye çağırdı.

Wang’ın sert açıklamaları, Çin’in, ABD Hazine Bakanı Scott Bessent’ın Çin’e belirli ihracatları yasaklama tehdidine rağmen, ticaret görüşmelerine girmeye yönelik baskılara direnme niyetinde olduğunu gösteriyor.

Wang, Brezilya’da üst düzey diplomatların katıldığı toplantıda “Uzun yıllardır serbest ticaretten büyük kazançlar sağlayan ABD, şimdi tarifeleri bir pazarlık kozu olarak kullanarak tüm ülkelerden fahiş bedeller talep etme noktasına geldi. Eğer bir ülke sessiz kalır, uzlaşır ve korkulursa, zorba daha da ileri gitmeye çalışacaktır” dedi.