Advertisement
HABERLER ABONE OL

Dünyanın en büyük çip üreticisi Taiwan Semiconductor Manufacturing Company (TSMC) küresel çapta yaşanan çip krizinin de etkisiyle bu yıl için gelir tahminlerini yükseltti. Şirket, GM’den Nissan’a, Volkswagen’den Ford’a kadar otomotiv devlerinin üretime ara vermesine neden olan çip krizinin ise azalacağını bildirdi.

Ancak CEO C.C. Wei, bir telekonferansta analistlere krizin muhtemelen 2021 yılı boyunca ve gelecek yıl da devam edebileceğini ifade etti.

Bu yılın ilk çeyreğinde şirketin net kârı yüzde 19 artışla 139.7 milyar Tayvan doları (4.9 milyar dolar) oldu. Beklenti 136.2 milyar Tayvan dolarıydı. Gelirleri ise bu dönemde yüzde 17 artarak 362.4 TD oldu. Şirket gelecek 3 yılda 100 milyar dolarlık yatırım yapacağını bildirdi.

Yılın ikinci çeyreğinde satışların 13.2 milyar dolara ulaşabileceği belirtildi. Analistlerin beklentisi 12.8 milyar dolardı.

Apple’ın iPhone’larından akıllı televizyonlara ve otomobillere kadar birçok sektörde kullanılan çiplere pandemi döneminde artan talep Tayvanlı şirketi odak noktası haline getirmişti. TMSC hisseleri geçen sene ikiye katladı. Şirket bugün ise kâr rakamları açıklanmadan önce yüzde 1.1 yükseldi.