Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Doğan Yatırım Bankası CEO’su Hulusi Horozoğlu hedeflerinin TL piyasasında bono ihracı yapmak olduğunu belirterek “İlk etapta sermayemiz tutarında tahvil ihracı planlıyoruz” dedi.

İnternet sitesinde yer alan bilgiye göre Doğan Yatırım Bankası 200 milyon TL sermaye ile kuruldu. Çevrimiçi basın toplantısında konuşan Horozoğlu, bankanın belli ölçeğe geldiğinde 3-5 yıl içinde uluslararası piyasadan sendikasyon ve tahvil satışı planladığını bildirdi

Doğan Holding CEO’su Çağlar Göğüş ise “Sadece aracılık değil fonlama yapan yatırım bankacılığında ciddi fırsat görüyoruz. Teknoloji şirketlerinin finansmanı, fintech ve e-ticaret KOBİ’lerine finansman sunmak konusunda odağımız var” açıklamasını yaptı.

Doğan Yatırım Bankası’nın faaliyetleri hakkında bilgi vermek için düzenlenen basın toplantısında Göğüş, ikinci ana konu olarak da 25-70 milyon dolar ihracat yapan şirketlerin yanında olma istekleri bulunduğunu dile getirdi.

Göğüş, çok büyük ihracat yapan şirketlerin uluslararası yatırım bankalarının da radarında olduğunu kaydederek şunları söyledi: “Bunların yanı sıra çok sayıda katma değerli ihracat yapan firmalar var. Bu kurumların da basit bankacılık hizmetleri değil ciddi yatırım bankacılığı hizmetlerine ihtiyacı var. Şirket evlilikleri, fonlama, büyümelerine yönelik destek ihtiyaçlarına odaklanacağız. Buralardan yeni ihracat devleri çıkarabiliriz ve çıkarılmasına ön ayak olabiliriz diye düşünerek bu segmentleri önceliklendirdik.”

Üçüncü olarak da gerçek anlamda fonksiyon üreten yatırım bankasının ülkeye ve Doğan Grubu’na katkısı olacağını düşündüklerini ifade eden Göğüş, “Türkiye’de yatırım bankacılığı şirket evliliklerinde, yatırımlarda danışmanlık hizmeti veriyor. Biz elimizi taşın altına sokma eğilimiyle ortaya çıktık. Aracılığı yapan bankanın aynı zamanda fonlamanın da içinde yer almasını sağlıklı ve doğru olduğunu düşünüyor ve bu alanda ciddi fırsat görüyoruz” diye konuştu.