Advertisement
DÖVİZ ABONE OL

Dolar, Fed'in bu haftaki toplantısında daha genişlemeci bir duruş benimseyeceği yönündeki beklentilerin artmasıyla Salı günkü işlemlerde geriledi.

ABD ekonomisinin yavaşladığı şeklindeki endişeler de doların zayıf seyrinde etkili oldu.

Doların altı önemli para karşısındaki değerini ölçen Dolar Endeksi (DXY), TSİ 10:50'de yüzde 0.12 düşüşle 96.413 puana gerileyerek önceki seansta kaydedilen iki haftanın düşüğüne yaklaştı.

Gösterge endeks 7 Mart'ta 97.710 puan ile üç ayın zirvesini görmesinin ardından Fed'in Çarşamba günü sona erecek iki günlük politika toplantısının ardından güvercin bir ton benimseyeceği beklentileriyle yüzde 1.3 geriledi.

Beklentilerin önemli kısı Fed'in faiz değişikliğine gitmeyeceği ve para politikasında “sabırlı” yaklaşım taahhüdünü koruyacağı yönünde.

Sony Financial Holdings kıdemli analisti Kumiko Ishikawa, “Piyasa katılımcılarının yaklaşık yüzde 30'u Fed'den bu yıl bir faizi indirimi bekliyor.” dedi.

Fed fonlama vadelilerinin 2019'da gidilebilecek olası bir faiz indirimi fiyatlaması yaklaşık yüzde 30 seviyesinde bulunuyor. Mart başında ise 2019 için faiz indirimi fiyatlaması sıfıra yakındı.

Reuters