Advertisement
DÖVİZ ABONE OL

Dolar, Çinli bir şirket tarafından geliştiren koronavirüs aşısının askeri kullanım için onay almasıyla G - 10 paralarının tamamı karşısında zayıfladı. Ayrıca beklenenden güçlü belirlenen yuan fiksingi güvenli varlık talebi üzerinde baskı oluşturdu.

Dolar göstergesi, CanSino Biologics Inc.'in koronavirüs aşısının, Çin Askeri Komisyonu'ndan bir yıllığına askeri düzeyde özellikle ihtiyaç duyulan ilaç onayını almasının ardından dört seanstan beri ilk kez geriledi.

ABD Hazine tahvilleri Çin'in yuan fiksinginin dolar karşısında 7.0808 ile beklenenden güçlü belirlenmesinin ardından ilk işlemlerdeki kazançlarını sildi. Referans kur için ortalama tahmin 7.0858 idi.

Singapur'da INTL FCStone Döviz traderı Mingze Wu, "Piyasalar ABD'de artan Covid-19 vaka sayısındaki artışa karşı iç rahatlatıcı olan güçlü yuan fiksingi ve Çin'den aşı çıkması umudunda riski pozitif görüyor." dedi.

Bloomberg Dolar Spot Endeksi (BBDXY) yüzde 0.1 düştü. ABD'de 10 yıl vadeli Hazine tahvillerinin faizi yüzde 0.64'te fazla değişmedi. Dolar/yen paritesi yüzde 0.2 düşüşle 107.05 seviyesinden işlem gördü. Euro/Dolar paritesi yüzde 0.2 yükselerek 1.1242 oldu.

Sterlin, Başbakan Boris Johnson'ın İngiltere ekonomisine ivme kazandırmak için hastane ve altyapı projelerine daha fazla harcama yapma taahhüdünde bulunmasının ardından dolar karşısında yükseldi. Sterlin/dolar paritesi Cuma günü 1.2315 ile 29 Mayıs'tan beri en düşük seviyeye gerilemesinin ardından yüzde 0.2 yükselişle 1.2366'dan işlem gördü.

IG Asia Pte. piyasa stratejisti Jingyi Pan, "Pandeminin tetiklediği küresel düşüşe karşın Johnson'ın harcama taahhüdü sterlini destekledi." dedi.