Advertisement
DÖVİZ ABONE OL

Dolar Salı günkü işlemlerde üç buçuk haftanın en yüksek seviyesine yakın seyretti. ABD'de yüksek tahvil faizleri ve ABD – Çin ticaret savaşının daha da kötüleşebileceği endişesiyle birlikte güvenli varlık algısı doların güçlü seyrini destekledi.

ABD Doları'nın altı önemli para karşısındaki değerini takip eden Dolar Endeksi (DXY) gün içi işlemelerde 98.036 ile 26 Nisan'dan bu yana en yüksek seviyesini görmesi sonrasında TSİ 10:06'da 98.081 puan oldu.

Gaitame.Com Araştırma Enstitüsü genel müdürü Takuya Kanda, “Dolar güvenli varlık olarak yerini pekiştirdi ve böyle zamanlarda hisse senetleri düşüp piyasa volatilitesi artarken talep görüyor. ABD tahvil faizlerindeki sıçrama doların destekleyen başka bir unsur. 10 yıllıklardaki son düşüş fazla görünüyor. Fed bu yıl faiz indirimi için net bir sinyal vermedi. Faizlerdeki sıçrama bir süre devam edebilir.” dedi.

Fed Başkanı Jerome Powell Pazartesi günkü açıklamasında ticaret savaşı ve vergi artırımlarının para politikası üzerindeki etkisini hakkında değerlendirme yapmak için erken olduğunu söyledi.

ABD'de 10 yıl vadeli hazine tahvillerinin faizi önceki seansta yüzde 2.428 ile sekiz günün yükseğine sıçradı. 10 yıllıkların faizi geçen hafta ABD'de açıklanan zayıf perakende satışlar verisi sonrasında artan faiz indirimi beklentileriyle yüzde 2.354 ile 28 Mart'tan beri en düşük seviyesine gerilemişti.