Advertisement
DÖVİZ ABONE OL

Avustralya Doları, merkez bankasının son tutanaklarının bankanın yakın bir zamanda daha fazla genişlemeye gitmeyi planlamadığını göstermesinin ardından G - 10 paralarının kazançlarına öncülük etti. Çin'de beklenenden iyi gelen veriler de risk iştahını destekledi.

Asya'da bulunan Döviz traderlarına göre Avustralya Doları, Avustralya Merkez Bankası'nın (RBA) toplantı tutanaklarının yayınlanmasının ardından interbank alımlarıyla G - 10 paralarının tamamı karşısında yükseldi. Buna göre kaldıraçlı müşteri hesapları Çin verilerinin ardından risk göstergesi olan Avustralya Doları'nda alım yaptı.

Hong Kong'da Credit Agricole CIB döviz stratejisti David Forrester, "Piyasa RBA'nın gelecek ay faiz indirebileceği ilişkin bir sinyal görmeyi umuyordu ve umduğunu pek bulamadı. RBA'nın daha fazla politika genişlemesinin yollarını aradığını söylemesine karşın bunun bir faiz indirimi olacağına dair net bir işaret yoktu." dedi.

Avustralya Doları/ABD Doları paritesi erken işlemlerde yüzde 0.3 gerilemesinin ardından yüzde 0.3 yükselişle 0.7313'ten işlem gördü.

RBA daha fazla parasal önlemin toparlanmayı nasıl destekleyebileceği konusunu değerlendirmeyi sürdüreceğini yineledi ancak bununla ilgili olarak harekete geçeceğini belirtmedi.

Ayrıca banka, yerel parada son dönemde görülen yükselişin yüksek emtia fiyatlarıyla ilişkili olduğunu belirtti. Dolar/offshore yuan kayıplarını üçüncü güne taşıdı ve yüzde 0.4 düşüşle 6.7846 seviyesinden işlem gördü.

Çin'in ekonomik toparlanması Ağustos ayında hız kazandı. Perakende satışlar Kovid-19'dan bu yana ilk kez arttı ve sanayi üretimi hız kazandı.

Doları önemli paralar karşısındaki değerini ölçen Bloomberg Dolar Spot Endeksi (BBDXY) yüzde 0.19 düştü.