Advertisement
DÖVİZ ABONE OL

Dolar göstergesi, Fed'in Temmuz ayı politika toplantısına ilişkin tutanakların yayınlanması öncesinde iki yılın en düşüğüne yakın seviyelerden işlem gördü.

G – 10 paraları dolar karşısında dar bir bantta kaldı. Momentuma dayalı işlem yapan hesapların bazı paralar karşısında dolar satarak özellikle sterlin ve yeni işlem aralıklarına taşıdığı belirtildi.

Bloomberg Dolar Spot Endeksi (BBDXY) yüzde 0.15 düşmesinin ardından düşüşünü geri alarak, TSİ 08:30'da 1,166 puan ile önceki kapanışa yatay seyretti. Gösterge Mayıs 2018'den beri en düşük seviyeye yakın.

ABD Dışişleri Bakanlığı'nın okullara gelirlerinden Çin varlıklarını çıkarmaları uyarısında bulunması iki ülke arasında gerginliği artırdı.

Sydney'de Westpac Banking Corp. kıdemli Döviz stratejisti Sean Callow, “ABD Doları'nda ciddi bir canlanma olmasına yönelik pozisyon almak için, özellikle de Fed büyük bir ihtimall dört hafta sonrası için güvercin duruş beklentilerini yüksek tutacakken çok cesur olmanız gerekiyor.” dedi.

Callow, piyasanın Fed'den Eylül'de agresif bir genişleme fiyatladığını ve bunun hisse senetleriyle emtiayı desteklediğini, aynı zamanda dolar üzerinde baskı oluşturduğunu söyledi.

Sterlin/dolar paritesi yüzde 1.3265 yükselerek 2 Ocak'tan beri en yüksek seviyeyi gördü.