Advertisement

Dolar, koronavirüs vakalarının dünya genelinde 1 milyona ulaşırken, artan talebin etkisiyle talebiyle G - 10 paralarının çoğu karşısında haftalık kazancına hazırlanıyor.

ABD Doları'nın önemli paralar karşısındaki değerini gösteren Bloomberg Dolar Spot Endeksi (BBDXY), bu hafta yüzde 1.7 yükseldi. Salgının ABD'deki merkezi New York'ta 9 bin yeni koronavirüs vakası bildirildi.

Tokyo'da MUFG Bank Ltd. küresel piyasa araştırma birimi yöneticisi Minori Uchida, "Dolar diğer paraların zayıflığından destek buluyor. Doların Mayıs'tA görülen seviyeleri aşarsa gücünü kırmak için Dövize müdahale ve döviz swapları da dahil olmak üzere uluslararası eş güdümlü çabaları tetikler." dedi.

Piyasa, virüsün ABD ekonomisi üzerindeki etkisini görmek için ABD'de Cuma günü açıklanacak istihdam rakamlarını yakından izliyor. İşsizlik maaşı başvuruları geçen hafta 6.65 milyon olmuştu.

Norveç Kronu da dahil emtia paraları ve Yeni Zelanda Doları, petrolün Perşembe günkü yüzde 22'lik yükselişi sonrasında düşmesiyle dolar karşısında Cuma günkü kayıplara öncülük etti. Petrol fiyatları, ABD Başkanı'nın Rusya ile Suudi Arabistan'ın üretim kısıntısına gideceği yönündeki açıklamasından destek bulmuştu.

ABD'de 10 yıl vadeli Hazine tahvillerinin faizi bu hafta yaklaşık 9 baz puan düşmesinin ardından yüzde 0.59'da fazla değişmedi.

Yeni Zelanda Doları/ABD Doları paritesi yüzde 0.2 düşüşle 0.5906'dan işlem gördü. Parite bu hafta yüzde 2'lik kaybına hazırlanıyor. Dolar/yen yüzde 0.1 yükselerek 107.98'den işlem gördü.