Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Dün güne 5.73'te başlayan, akşam saatlerinde 5.6958'e kadar gerileyen dolar bu sabaha yükselişle başladı.

Kur bu sabah en yüksek 5.72'yi test etti. Kur öğleden sonra yeniden 5.70'in altına indi ve en düşük 5.6887'yi gördü. Küresel piyasalarda gelişen ülkelere yönelik risk iştahının kurun gerilemesinde etkili olduğu belirtiliyor.

Dün 6.29 - 6.39 bandında seyreden euro bugün 6.30'a gerilerken, sepet kur da hafif artışla 6.02'den 6'ya indi.

BIST 100 Endeksi ise günü yüzde 0.64 artışla 107 bin 529 puanda kapattı. Endeks bugün % 0.3 primli seyrediyor. Ahlatcı Yatırım TL varlıklar üzerinde satış baskısı oluşturabilecek bir haber ya da veri akışının olmaması, dış siyasi gerilimin nispeten azalması, tahvil faizlerinde son yılların en düşük seviyelerine gelinmesi, CDS kredi temerrüt takasının 300 seviyelerine yaklaşmasının Borsa tarafında da alımları desteklediğini belirtti.

Ünlü Menkul Değerler kurdaki harekete dair "hem 100 hem de 200 günlük hareketli ortalamaya yakın olması bakımından 5,71 seviyesini TL açısından önemli bir direnç noktası olarak görmeye devam ediyoruz.

Bu seviyenin aşağı yönlü geçilmesi durumunda TL lehine hareket alanının 5,68’e doğru genişleyeceğini düşünüyoruz." değerlendirmesini yaptı.  

Yurt içinde bugün kuru etkileyecek kritik bir veri akışı bulunmazken ABD'de Fed'in toplantı tutanakları küresel piyasaların radarında olacak. Tutanaklarda Fed üyelerinin Aralık ayındaki toplantıda faiz indirimlerinin devam edip etmemesi konusunda ne düşündüğü ve faiz kararının ne olabileceğine dair ipuçları aranacak.