Advertisement
HABERLER ABONE OL

Knight Frank 2019 Zenginlik Raporu’na göre, en az 30 milyon dolar serveti olan dünyanın en zenginlerinin neredeyse yarısı Londra, Tokyo ve Singapur’un başta olduğu 10 şehirde yaşıyor.

Dünyanın en büyük ekonomisine sahip olmasına rağmen ABD'den yalnızca New York en zenginlerin yaşadığı 10 şehir listesine girebildi.

Rapor ultra zenginlerin en büyük metropollerde yaşadığının altını çizdi. İş imkanları, yaşam tercihleri, hastaneler, ulaşım alt yapısı gibi tüm faktörler büyük şehirlerde ultra zengin yaşama uygun zemin hazırlıyor.

Birleşik Krallığın finansal merkezi Londra ise Brexit sürecine rağmen dünyanın refahı en yüksek bölgesi olmaya devam ediyor, fakat konut alan yabancılar emlak fiyatlarını yukarı itmek yönünde eleştiriler alıyorlar.

Knight Frank’ın Küresel Yerleşik Araştırma Müdürü Liam Bailey, Londra çok eşsiz imkanlar sağlıyor. Dünyanın başka hiçbir yerinde Londra ile kıyaslanabilecek kadar çok sektörün bir arada bulunduğu başka hiçbir bölge yok” dedi. 

2018 Broker Wealth Araştırmasına göre dünyadaki yaklaşık 200.000 çok yüksek servete sahip insanın üçte ikisi Asya, Avrupa ve Kuzey Amerika’da bulunuyor.

2019 yılında Asya ekonomilerindeki yükseliş ilk kez bu yıl 20 milyondan fazla insanın en az bir milyon dolar serveti olacağı anlamına gelirken Avrupa küresel açıdan bu popülasyonun merkezi durumunda.

Knight Frank’in araştırmasına göre, 2018’de Hong Kong ve Çinli alıcılar Londra’dan iki sene öncesinin neredeyse iki katı olan yaklaşık 2 milyon pound (2.6 milyon dolar) alım yaptıkları belirtildi.

Bu bölgenin zenginleri ayrıca lüks ürünlere yönelik tüketimi de artırdı ve nadir viski endeksi geçtiğimiz yıl yüzde 40 arttı.