Advertisement
KRİPTO PARA ABONE OL

El Salvador'da Bitcoin yasal olarak tedavüle giriyor.

El Salvador Başkanı Nayib Bukele, toplamda 400 Bitcoin aldıklarını duyurdu. Şu ana kadar alınan kripto paraların piyasa değerinin 20 milyon dolar olduğu tahmin edilirken Bukele daha fazla kripto para almayı hedeflediklerini söyledi.

Ülkede yaşayanlar kimlik numaralarıyla hükümetin sağladığı Bitcoin cüzdanı Chivo’ya erişebilecek ve cüzdanın içerisinde önceden yatırılmış 30 dolar değerinde Bitcoin olacak.

İşletmeler kripto paraları kabul etmek zorunda olacak ve hükümet vergi ödemelerini dahi kripto para ile kabul edebilecek. Başkan Bukele, bu uygulamayla beraber daha çok insanı finansal sistemin içerisine çekmek ve para transferini daha ucuz hale getirmek istiyor.

Bitcoin salı günü El Salvador’dan gelen haberler sonrasında 52 bin doların üzerine tırmanarak 13 Mayıs’tan bu yana en yüksek seviyeye ulaştı.

En son 23 Ağustos’ta 50 bin doların üzerini gören Bitcoin, sonrasında 46 bin dolara kadar gerilemişti. Buna rağmen Temmuz ortasından bu yana yüzde 70'ten fazla değer kazanan Bitcoin, 30 bin dolardan 52 bin 600 dolara tırmandı.