Bloomberg HT Haberler Erdoğan'dan Güney Afrika'da FETÖ mesajları
HABERLER

Erdoğan'dan Güney Afrika'da FETÖ mesajları

  • Cumhurbaşkanı Erdoğan, Güney Afrika'da katıldığı elçilik hizmet binası açılışında yaptığı konuşmada, FETÖ'nün yurtdışında en faal olduğu ülkelerden birinin Güney Afrika olduğunu ve yürüttüğü temaslar sırasında bu konuyu gündeme getireceğini söyledi

Giriş: 26 Temmuz 2018, Perşembe 14:37
Güncelleme: 26 Temmuz 2018, Perşembe 14:37

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, BRICS zirvesi için gittiği Güney Afrika'nın Proterya kentinde elçilik hizmet binasının açılışında bir konuşma yaptı.

FETÖ'nün yurtdışında en faal olduğu ülkelerden birinin Güney Afrika olduğunu söyleyen Erdoğan, Güney Afrika Cumhurbaşkanı ile görüşmesinde konuyu gündeme getireceğini söyledi.

Erdoğan'ın sözlerinden satır başları:

"Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçiliği olarak faaliyet gösterecek yeni binamızın hayırlı olmasını diliyorum. Ülkemizin bu gurur gününe iştirak eden herkese şükranlarımı sunuyorum. Bu bina aynı zamanda ülkemizin Güney Afrika ile ilişkilerine verdiği kıymetin bir nişanesidir.

Kıtada göreve geldiğimizde büyükelçilik sayımız 12'ydi. Şimdi ise büyükelçilik sayımız 41 oldu. Dünyadaki en büyük temsilciliğimiz yine bir Afrika ülkesi olan Somali'de inşa edildi. Oranın açılışını da yapmak bizlere nasip oldu. Somali'de şu anda dünyanın en büyükleri olarak görünenlerin bile orada binaları olmadığını söylersem ne demek istediğimi anlarsınız.