Advertisement
HABERLER ABONE OL

ABD Merkez Bankası Başkanı Jerome Powell’ın ekonomik toparlanmadaki hızlanmaya rağmen agresif teşvikleri devam ettirmesi bekleniyor.

Bankanın 2 gün süren toplantısının ardından faizleri değiştirmesi beklenmezken aylık 120 milyar dolarlık tahvil alım programını da sürdürmesi bekleniyor.

Amherst Pierpont Securities Şef Ekonomisti Stephen Stanley, Fed’in pandemi tehdidi devam ettiçe güvercin tonunu koruyacağını belirterek ”yetkililer, ‘ekonomi iyileşiyor ancak biraz daha kanıt görmemiz gerekir’ şeklindeki mesajlarını sürdürebilir” dedi.

Morgan Stanley’den Vishy Tirupattur Fed’in faiz artışı konusunda sabırlı olacağını söyledi. Başkan Powell 11 nisandaki bir mülakatında büyüme ve istihdamın mali ve parasal desteklere hızlı yanıt verdiğini belirtmişti. Pandemi nedeniyle görünüme ilişkin risklere de dikkat çeken Powell Fed’in ekonomiyi desteklemek adına her türlü desteği vereceğini bildirmişti,

Bloomberg’in anketine katılan ekonomistler, Perşembe günü açıklanacak ilk çeyrek büyüme rakamının yüzde 6.9 olmasını öngörüyor.

Yine ankete katılan ekonomistler tahvil alımlarının 4. çeyrekte azaltılmaya başlayacağını öngörüyor.

Bloomberg Economics Fed’in Nisan toplantısında şu anki patikasını sürdüreceğini belirterek “devam eden aşı süreci ve mali teşviklerin etkisiyle ekonomik görünüm iyileşiyor. Bu nedenle yetkililer politika normalleşmesinden önce ‘sabırlı’ olmayı tercih edecektir” değerlendirmesini yaptı.

Fed’in nisan faiz kararı bu akşam 21:00’de açıklanacak. Karar sonrası 21:30’da Fed Başkanı Jerome Powell kameraların karşısına geçecek.