Advertisement
HABERLER ABONE OL

Gelişen piyasalar için 2013'te yaşananlar dolayısıyla kritik önemde olan Fed tahvil alımlarıyla ilgili Fed yetkilisinden kritik bir açıklama geldi.

Bloomberg yayınında konuşan St Louis Fed Başkanı James Bullard, ABD'de aşılama oranının yüzde 75'e ulaşması durumunda tahvil alımlarının tartışılmaya başlanabileceğini vurguladı. Bullard, ABD'de bu aşılama oranına ulaşılmasının salgının sonuna gelindiğini işaret edeceğini, bunun da Fed'in tahvil alım programını gözden geçirmesi için gerekli bir unsur olduğunu belirtti.

Bullard Bloomberg röportajında, "Para politikasında değişiklik hakkında konuşmak için çok erken. Hala pandemi tünelinde olduğumuz için genişleyici para politikasını sürdürmek istiyoruz. Ancak bu tünelin sonuna varırsak, bir sonraki aşamada nereye gitmek istediğimizi değerlendirmeye başlayabiliriz" ifadelerini kullandı.

Bloomberg'in veri setine göre ABD'de ilk dozu alanların oranı yüzde 36'ya ulaşırken, iki doz aşılanan bireylerin toplam nüfusa oranı yüzde 22 oldu.

2013 yılında ABD'de tahvil alımlarının azaltılacağına yönelik yönlendirmeler sonrasında gelişen piyasalarda sert bir satış dalgası yaşanmış, Türkiye de bu dalgadan etkilenmişti.