Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

St. Louis Fed Başkanı James Bullard, Fed Başkanı Jerome Powell’ın bu hafta varlık alımı azaltma tartışmalarını resmi olarak başlattığını söyledi.

Enflasyon hedeflerine ulaşmak için politikaların düzeltmeye ihtiyacı olduğunu belirten Bullard, varlık alımı azaltımına ilişkin tartışmaların gelecek haftalarda devam edeceğini vurguladı.

Fed’in gerektiği zaman politika düzeltmesi yapmak için hazır olması gerektiğini söyleyen Bullard, 2021 ve 2022 yılında yüzde 2 üzerine enflasyon hedefine ulaşılacağını belirtti.

"2022 sonunda faiz artışı bekliyorum"

Fed'in ilk faiz artırımını 2022'nin sonunda yapmasını beklediğini söyleyen Bullard, 2022 yılı boyunca %2,5-3 arasında oluşacak yüksek enflasyonun faiz artırımı için gereken şartları sağlayacağını da dile getirdi.

"İyi bir yıl ve iyi bir başlangıç olmasını bekliyorduk ama beklediğimizden de iyi bir yıl oldu. Beklediğimizden daha yüksek bir enflasyon var ve burada biraz şahinleşmemizin gayet doğal olduğunu düşünüyorum" diyen Bullard, 2021 yılında enflasyonun yüzde 3 olmasını beklediğini söyledi.

Bullard'ın açıklamaları sonrasında 10 yıl vadeli ABD Hazine tahvilinin faizi 4 baz puana yakın yükselerek yüzde 1,51'e çıkarken Bloomberg Doolar Spot Endeksi 1.143'e çıktı.