Advertisement
KRİPTO PARA ABONE OL

Bloomberg kaynaklarına göre Sam Bankman-Fried'ın kurucusu ve CEO'su olduğu FTX kripto Borsası Robinhood Markets Inc.'i satın almanın yollarını arıyor. Kaynaklar, FTX'in şirket içinde uygulama tabanlı aracılık şirketini almayı değerlendirdiğini belirtiyor. Robinhood’a resmi bir satın alma teklifi yapılmadığı, konuyla ilgili kesin bir karar verilmediği ve satın almanın tersi yönünde bir karar alınmasının da mümkün olduğu belirtiliyor.

“Robinhood’un iş planının başarısı ve onlarla ortaklık yapabileceğimiz potansiyel yollar konusunda heyecan duyuyoruz” diyen Bankman-Fried , “Bununla birlikte şu anda Robinhood ile devam eden aktif satın alma veya birleşmeyle ilgili bir görüşme yok” ifadelerini kullandı.

Robinhood’un kurucuları olan Vlad Tenev ve Baiju Bhatt’a ait hisseler şirketin oy hakkının yüzde 50’sinden fazlasını kontrol ediyor. Bankman-Fried Mayıs ayında yaptığı bir açıklamada kontrol ettiği şirketlerden Emergent Fidelity Technologies’in Robinhood’un yüzde 7,6 hissesini satın aldığını duyurmuştu.

Robinhood hisseleri halka arz olmasından beri değerinin dörtte üçünü kaybetmiş ve piyasa değeri 7,4 milyar dolara gerilemişti. Bloomberg’ün haberinin ardından şirketin hisseleri New York Borsası’nda yüzde 12 değer kazanarak 8,96 dolara yükselmişti.

Gerçekleşmesi halinde bu anlaşma pandemi döneminde yaşanan alım-satım patlamasında önemli bir yere sahip olan fakat bu yıl sert düşüşler yaşayan iki şirketin birleşmesi anlamına gelecek. Bu hamle aynı zamanda deneyimsiz yatırımcılar arasında oldukça popüler olan 22,8 milyon kullanıcılı Robinhood ‘un dönüşüm süreci için dramatik bir son bulacağı anlamına geliyor.