Advertisement
HABERLER ABONE OL

Kulüpler Birliği'nin son açıklamasıyla futbolda yeni yayın krizi ortaya çıktı.

Kulüpler Birliği'nden yapılan açıklamada yayıncı kuruluşun yapması gereken ödemelerde aksaklıklar yaşandığına dikkat çekildi. Yayıncı kuruluşa maddi sorunları çözme çağrısı yapılırken yayıncı kuruluşun yükümlülüklerini yerine getirmemesini, bu haftaki maçların başında futbolcular 1 dakika mücadeleyi bırakarak protesto edecek.

Açıklamada yayıncı kuruluşun yükümlülükleri yerine getirmemesinin kulüpleri endişeye ve batağa sürüklediği ifade edildi.

Bloomberg HT'ye konuşan iki kulüp başkanı protestonun sadece bu hafta yapılacağını belirtti. Ödemelerde sürekli gecikme olduğunu belirten başkanlar söz konusu protestonun buna tepki olduğunu ifade etti. Başkanlar "Geçen haftalarda yapılan yıllık anlaşmayı etkileyecek bir şey söz konusu değil. Bu haftaki bu eylemden sonra yayıncı kuruluş da bu işin uzamasını istemeyecektir" diye konuştu.

Türkiye Futbol Federasyonu da yayıncı kuruluşun 2020-2021 sezonuna ilişkin yükümlü olduğu ödemelerin tamamını yapmadığını açıkladı.

Daha önce Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu, Türkiye Futbol Federasyonu ile beIN SPORTS arasında anlaşma sağlandığını duyurmuştu. Bloomberg HT'nin kulüp yöneticilerinden edindiği bilgiye göre, taraflar 2020/2021 futbol sezonunun yayın hakları için 2 milyar 650 milyon TL'ye el sıkıştı.

Yayıncı kuruluş: Bugüne kadar oynanmış tüm karşılaşmaların ödemesini yaptık

Yayıncı kuruluş Digiturk de Kulüpler Birliği'nin deklarasyonu ile ilgili bir açıklama yayımladı.

Kuruluşun açıklamasında, "Digiturk, 2020/21 sezonunda bugüne kadar oynanmış tüm karşılaşmalara ilişkin naklen yayın lisans bedelini TFF'ye tam olarak ödemiştir. Öte yandan Digiturk, dünya çapında birçok yayıncının Kovid-19 salgını nedeniyle yapmayı reddettiği 2019 - 2020 sezonu naklen yayın lisans ödemesini, herhangi bir kesinti uygulamadan tam olarak yapmıştır. Ayrıca Digiturk ve TFF, karşılıklı mutabakat çerçevesinde, pandeminin yarattığı zorlukların üstesinden birlikte gelebilmek için, mevcut sezonun geri kalanına yönelik bir ödeme planı üzerinde çalışmaya devam etmektedir.Süper Lig ve 1. Lig kulüplerinin bu davranışını dayanaksız ve haksız buluyoruz." ifadeleri kullanıldı.