Advertisement
KRİPTO PARA ABONE OL

Milyarder Michael Novogratz tarafından kurulan kripto finans hizmetleri şirketi Galaxy, eş başkan Damien Vanderwilt’in Ocak ayının ortasında görevden ayrılacağını ve şirketin likidite sorunu yaşayan kripto varlık alım satım platformu FTX’te bulunan varlıklarını platformdan çektiğini duyurdu.

Toplamda yaklaşık 76,8 milyon dolar değerindeki nakit ve dijital varlığını FTX platformunda tutan Galaxy, bunun 47,5 milyon dolar değerindeki kısmının platformdan çekilme aşamasında olduğunu şirketin üçüncü çeyrek raporunda belirtti. Likidite sorunu yaşaması nedeniyle salı günü çekim işlemlerini donduran FTX, Binance ile platformun satışını içeren, fakat bağlayıcı olmayan bir anlaşmaya varmıştı.

Geçtiğimiz yıl kâr eden şirket, bu yıl zararda

Geçtiğimiz yıl 517,9 milyon dolar kâr eden Galaxy’nin, daha önce yaptığı yatırımlarında realize edilmemiş kayıpları nedeniyle bu yıl 68,1 milyon dolar zarar ettiği, buna ek olarak şirketin kripto madencilik biriminin de sadece bu çeyrekte 34,9 milyon dolar zarar ettiği bildiriliyor.

Şirketin CEO’su Novogratz, “Endüstrimiz makroekonomik gelişmeler ve yapısal evrimleşme ile karşı karşıyayken Galaxy, operasyonlarımızı dönüştürecek ve kolaylaştıracak adımlar atarak kurumsal benimsemenin geleceği için çalışmaya odaklanmış durumda” dedi.

Yapılan açıklamada, şirketin Eylül ayı itibariyle 1 milyar doları nakit olmak üzere toplamda 1,5 milyar dolar değerinde varlığı yönettiği belirtildi.

İkinci çeyrek itibariyle küresel olarak 375 çalışanı olan şirket, dijital varlık piyasasının düşüşe geçmesi nedeniyle işgücünde yaklaşık yüzde 20'lik kesintiye gitmeyi düşünüyor.

Bu yıl kripto varlıkların değer kaybetmesi ile Three Arrows Capital, Voyager Digital ve Celcius Network gibi büyük şirketlerin batması, birçok şirketin çalışan sayısını azaltması ve son olarak bu hafta FTX’in likidite sorunu yaşadığının ortaya çıkmasıyla birlikte kripto endüstrisinde daha fazla sorun yaşanacağı yönündeki endişeler arttı.