Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Gelecek haftaki kritik ABD - Çin liderlerinin görüşmesi öncesinde gelişen ülke para birimleri karışık seyretti. Tayland bahtı ve Filipin pesosu bugün yükselirken bölge Borsaları düştü, hazine tahvilleri karışık seyretti.

Bloomberg Dolar Spot Endeksi 1,189.57 ile  yatay seyrederken MSCI AC Asya Pasifik Endeksi % 0.4 düşüşle 159.50 puana geriledi.

ABD ile Çin'in ticaret görüşmeleri yapacağı haberiyle Çin yuanı Ocak ayından beri en iyi haftalık performansa hazırlandı. Güney Kore wonu Fed'in faiz indirim sinyali ve doların düşüşüyle 2 yılın en iyi haftalık rallisini gerçekleştirdi.

Endonezya Merkez Bankası'nın faiz indirimine yaklaştıkları sinyaliyle 10 yıllık tahvil faizleri Temmuz 2018'den beri en düşük seviyeye indi. Para birimi rupi 4. günde de yükseldi.

Fed'in güvercin tondaki açıklamaları ve ülke varlıklarına girişlerle Tayland bahtı 6 yılın en yüksek seviyesine çıktı.

Malezya ringiti bugün dolar karşısında düştü ancak haftalık bazda yükselişe hazırlandı.

Filipin Merkez Bankası'nın sürpriz faizleri değiştirmeme kararı sonrası peso yükselerek bu yılın en iyi haftalık performansını kaydetti.

Tayvan doları ise yabancıların hisse senedi piyasasına girişleriyle Mart 2017'den beri en iyi haftalık performansa ilerledi.