Advertisement
HABERLER ABONE OL

İngiltere ve Avrupa Birliği gelecekteki ticaret ve güvenlik ilişkileriyle ilgili anlaşmaya gelecek hafta varabilir.

Bloomberg'in haberine göre, tam bir açıklama günü belirlenmemesine rağmen Brüksel’de devam eden görüşmelerden çıkacak muhtemel bir haber pazartesi günü duyurulabilir.

Kaynakların aktardıklarına göre, iki tarafın birçok konuda görüş ayrılığı hala devam ederken görüşmelerin hüsranla sonuçlanma ihtimali de var.

AB’den bir yetkiliye göre, bir anlaşmaya varılması için İngiltere’nin büyük siyasi kararlar alarak karasularında balıkçılıkla ilgili bazı tavizler vermeye hazır olması gerekebilir.

Birliğin baş Brexit müzakerecilerinden Michel Barnier, AB üyesi 27 ülkenin elçilerini bilgilendirmek için Cuma günü bir toplantı gerçekleştirecek. Başbakan Boris Johnson da Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirebilir fakat bu hala tam olarak teyit edilmedi.

Bloomberg anketine katılan 9 stratejistin medyan tahminine göre, İngiltere ile AB bir serbest ticaret anlaşmasına varamazsa pound yüzde 5 değer kaybedebilir. Ankete katılan stratejistler anlaşmaya varılmasını en muhtemel senaryo olarak görürken İngiltere’nin ortak pazardan ayrılacağı tarih (31 Aralık) giderek yaklaşıyor.