Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Goldman Sachs'in Baş Ekonomisti Jan Hatzius, Fed'in ABD ekonomisinde yumuşak bir iniş gerçekleştirme yolunda ilerlediğini söyledi ve Mart ayı faiz indiriminin "mantıklı olacağını" ekledi.

Hatzius, Salı günü Hong Kong'da Bloomberg Television'a verdiği röportajda, "Fed yumuşak iniş gerçekleştirme yolunda ilerliyor, açıkçası bunun garantisi yok, ancak gördüklerim hoşuma gitti" dedi.

Hatzius, Fed'in Mart ayındaki gevşemesinin Goldman'ın temel çizgisi olmaya devam ettiğini, zira bunun tüketici fiyatlarının gidişatıyla tutarlı olacağını söyledi ve geçen ay Fed Başkanı Jerome Powell'ın enflasyon yüzde 2'ye dönmeden önce faiz indirimi yapmak istediği yönündeki yorumunu yaptı.

Hatzius, " Burada kesinti yapmalarının gerekli olduğunu düşünmüyoruz, ancak bu sinyallerle tutarlı olacaktır. İşten çıkarmalar çok çok düşük olmaya devam ettiği için işgücü piyasasın sağlam durumda" diye konuştu.

Fed yetkililerinin piyasanın bu yıl yakın ve derin faiz indirimlerine ilişkin beklentileri karşısında geri adım atması nedeniyle, Mart ayında faiz indirimi ihtimali son günlerde önemli ölçüde azalarak yüzde 37 civarına düştü.