Advertisement
HABERLER ABONE OL

Guardian'da yer alan habere göre, Goldman Sachs, Kuzey Kutbu'ndaki petrol sondajı veya gelecekteki keşif için finansmanını durdurdu ve dünyanın herhangi bir yerinde yeni termal kömür madenlerine de yatırım yapmayacağını belirtti.

Goldman Sachs tarafından Pazar günü yayınlanan yeni çevre politikası, çevreciler tarafından övgüyle karşılandı, ancak birçok kişi bunun yalnızca ilk adım olduğunu söyledi.Açıklamada, Goldman Sachs ayrıca, 21. yüzyılın “en önemli çevresel zorluklarından biri” olarak nitelediği iklim krizi hakkındaki bilimsel fikir birliğini de kabul etti.

Değişim için lobi çalışmaları yapan Rainforest Action Network’ün (RAN) iklim ve enerji eylemcisi Jason Opena Disterhoft, Kuzey Kutbu keşfinin doğrudan finansmanını durduma kararının Goldman Sachs’ı petrol ve doğal gaz sektöründe ‘girilemez’ bölge kuran ilk ABD bankası yaptığını söyledi.

Jason Opena Disterhoft ayrıca, “Goldman Sachs'in güncellenen politikası, ABD bankalarının petrol ve doğal gazda kırmızı çizgiler çekebileceğini ve bundan böyle diğer büyük ABD bankalarının, özellikle de geniş çapta dünyanın en kötü fosil yakıt bankacısı olan JPMorgan Chase’in, Goldman Sachs’ın yaptığı şeyi geliştirmesi gerektiğini gösterdi” dedi.