Advertisement
HABERLER ABONE OL

Avrupa Merkez Bankası (AMB) Yönetim Konseyi üyesi Yannis Stournaras, Bloomberg TV’ye yaptığı açıklamada, faiz artırımlarına yönelik piyasa beklentilerinin bankanın yeni sözlü yönlendirmesi ile uyumlu olmadığını söyledi.

Stournaras, potansiyel yeni tahvil alım programına ilişkin soru üzerine, “Varlık alımları, olumlu finansman koşullarını ve herhangi bir parçalanmayı önlemek için para politikasının sorunsuz aktarımını amaçlamaktadır. Yönetim Konseyi’nin bunu amaçlamaya devam edeceğinden eminim ” dedi.

Yunanistan’ın pandemi olmasaydı yatırım yapılabilir kredi notuna sahip olacağına ilişkin güçlü bir inancı olduğunu söyleyen Stournaras, “Yunanistan ekonomisinin herhangi bir programın dışında tutulmasını beklemiyorum” şeklinde görüş bildirdi.

"Stagflasyon demek için acele etmeyeceğim"

Euro Bölgesi ekonomisi hakkında da değerlendirmelerde bulunan Stournaras, “Şimdi stagflasyon var demek için acele etmeyeceğim. Durum halen kontrol altında” dedi.

AMB’nin gelecekte izleyeceği yol için Aralık ayında karar alacağını belirten Stournaras, şu an için para politikası duruşunu değiştirmeye gerek görmediğini sözlerine ekledi.

Stournaras, “İlke olarak, Pandemi Acil Satın Alma Programı (PEPP) gelecek yılın Mart ayında sona erecek. Bu tarihten önce, finansal koşullara bağlı olarak, programda daraltmaya gidilebilir” dedi.