Advertisement
HABERLER ABONE OL

ABD, rahip Brunson davası nedeniyle 2 Türk Bakana dün akşam yaptırım açıkladı.


Beyaz Saray, rahip Brunson davasıyla ilgili İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Adalet Bakanı Abdülhamit Gül'e yaptırım uygulama kararı aldı.

Haber sonrası dolar saat 20:30'da 5.0157'ye kadar yükselerek tarihi rekor seviyeye çıktı. Kur, bugüne 4.98 civarında başlamasının ardından kademeli olarak yükseldi ve 5.09 ile rekor tazeledi, Euro da %1'in üzerinde artarak 5.91'i aştı.

TL yılbaşından beri % 24.83 değer kaybederek Arjantin pesosundan sonra en çok değer kaybeden para birimi oldu. Lira'nın 1 yıllık kaybı %30 oldu.

Doların yaptırım haberine ilk tepkisi




REKOR SONRASI BEKLENTİ NE YÖNDE?

Işık FX Genel Müdürü Veli Kocatürk Lira'da çok pozitif ayrışma beklemediğini belirterek şu açıklamayı yaptı; "hala piyasalarda ekonomik olarak ne gibi yaptırım olabilir beklentisi var, bu da tedirginliği artırıyor ve kurun 4.90'lara gerilemesini engelliyor.

Çok ciddi oynaklık var, bu devam edecek..Kurda 5 kapısı aralandı, eğer haber akışında pozitif söylem gelmezse 5.02'ye, sonrasında 5.09'a doğru hareket görebiliriz.

Haber akışı yumuşar, pozitif bir açıklama olursa o zaman 4.95 ve yeniden 4.92'ye düşüş olabilir." değerlendirmesin i yaptı.

FED

Dün akşamın yoğun gündeminde Fed de yer aldı. ABD Merkez Bankası bu ayki toplantısında faiz oranlarını beklendiği gibi dğeiştirmeyerek % 1,75-2,00 aralığında tuttu.

Bildiride, kademeli ek faiz artırımları devam edecek sinyali verildi. Açıklamada ayrıca istihdam artışı ve ekonomik aktivitenin 'güçlü' olduğuna vurgu yapıldı.