Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Hafta boyu 5.30 - 5.35 bandında seyreden, dün akşam saatlerinde 5.27'ye kadar gerileyen Dolar/TL yeni güne hafif artışla 5.28 -5.29 seviyelerinde başladı. Kur daha sonra düşüşe geçerek saat 19:01'de 5.2471'e kadar geriledi.

Piyasalar bugün Avrupa Merkez Bankası'nın faiz kararını ve Başkan Mario Draghi'nin mesajlarını takip edecek..Bankanın faiz oranlarında bir değişiklik yapması beklenmiyor.

Atlas Portföy Genel Müdür Yardımcısı Cem Şekerci Bloomberg HT'ye "2019'da Fed de frene basmışken bu yıl faiz artırabileceğini düşünmüyorum, varlık alımını sonlandırdılar ama bankalara destek olarak ekonomiyi canlandırmaya yönelik programlarına devam edebilirler." değerlendirmesini yaptı.  

İş Yatırım paylaştığı notta "Avrupa’daki yavaşlama işaretlerine rağmen Draghi’nin net bir mesaj vermek için veri akışını izlemek amacıyla 7 Mart’ta yapılacak toplantıyı beklemeyi tercih edeceğini düşünüyoruz." ifadelerine yer verdi. 

Deniz Yatırım dolar/TL'de küresel risk iştahına paralel eğilim öngördüklerini belirterek "5.33 desteğinin kırılmasının ardından 5.25 seviyesi hedefli fiyatlama isteği belirginleşebilir. 5.28-5.25 destek, 5.33-5.39 direnç konumunda" değerlendirmesini yaptı.