Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Hindistan Merkez Bankası Cuma günü yaptığı program dışı açıklama ile gösterge faizi düşürdü ve son 40 yılda ilk kez daralmasını beklediği ekonomiye desteğini artırdı.

Banka Başkanı Shaktikanda Das, canlı yayınlanan açıklamasında, gösterge repo faizini 40 baz puan düşürerek yüzde 4 seviyesine indirdiklerini duyurdu. Ters repo faizi de yüzde 3.75'ten yüzde 3.35'e düşürüldü. Das, para politikası komitesinin Haziran başındaki programlı toplantısının erken gerçekleştirildiğini söyledi.

Das, koronavirüs etkileri ve pandeminin yayılmasını önlemek için alınan tedbirlerin iç ekonomik faaliyeti yavaşlatması ile birlikte ekonominin Mart 2021'de sona erecek mali yılda daralmasının beklendiğini söyledi.

Das, "Kapsamlı değerlendirmelerin ardından, para politikası komitesi, enflasyonun hedef dahilinde kalmasını sağlarken, politika repo faizinin düşürülmesi ve büyümeyi desteklemek ve Kovid-19'un etkisini gidermek için gerekli olduğu sürece para politikasının genişlemeci duruşunu sürdürme kararını oybirliği ile aldı" dedi.