Advertisement
HABERLER ABONE OL

Hong Kong parlamentosunda yasa yapıcıların hazırladığı suçluların ana kara Çin’e iadesine izin veren tartışmalı yasaya dair görüşmelerin başlamasıyla protestocular bir araya geldiler.

Binlerce gösterici muhaliflerin Çarşamba günü Yasama Meclisi’nin dışında toplanma çağrısına kulak vermiş, Pazar günü de hükümetin yasa tasarısına baskıyı sürdürmek için yürümüştü.

Hong Kong Lideri Carrie Lam, protestocuları destekleyen işçi kesimi grevleriyle de karşı karşıya kaldı.

Parlamento’nun Çarşamba günkü genel toplantısından önce muhalif milletvekillerinin kanun tasarısı üzerindeki değişiklik tekliflerinin düşünmesi için 11’de toplanması bekleniyor. Müzakerenin ise 20 Haziran’da gerçekleşeceği öngörülüyor.

Parlamento lideri Drum ismiyle bilinen ve Pazartesi sabah gerilim yaşanan populer protesto alanı, Parlamento'nun dış bölgesini kapattı.

Parlamento’nun yakınındaki yerel şirketler Çarşamba günü gösteri yapmayı planlayan çalışanlara kalacak yer temin etmek için işlerini askıya alacaklarını ya da çalışanlarına esnek çalışma saatleri sağlayacaklarını belirtti. Hong Kong Ticaret Birliği Konfederasyonu, demokrasi yanlısı işçi grubu ve çeşitli öğrenci birlikleri üyelerini greve katılmak ve Pazar günkü protestoyu tekralamak üzere uyarıda bulundu.