Advertisement

HSBC’nin hisse senedi araştırma raporunda Türk havacılık sektörü mercek altına alındı.

Analist raporunda Kovid-19 kaynaklı kısa vadeli baskı karşısında 2021 yazına ilişkin aşı iyimserliği değerlendirildiğinde ikincisinin ağır bastığı belirtildi.

Havacılık sektöründe devam eden pandemi baskısı ve son aş haberlerinin hangisinin diğerini gölgede bırakacağını tahmin etmenin zor olduğunu ifade eden HSBC analistleri iyimserliğin galip geleceğini düşünüyor.

Buna göre tam kapsamlı karantina seyahat yasaklarının yılın ikinci yarısında birçok hükümet için son çare olmasıyla birlikte, uygulanması durumunda bile sektör daha iyi pozisyonlanmış durumda.

Pegasus’ta hızlı toparlanma beklentisi

Trafik varsayımlarını yeniden değerlendirip gelecek yılın ikinci yarısı için daha iyi bir görünümü hesaba kattığını belirten kurum, hızlı toparlanma beklentisiyle Pegasus’u öne çıkarıyor.

HSBC, Pegasus’ta “tut” tavsiyesini “al” şeklinde değiştirdi. Türk Hava Yolları (THY) için “tut” tavsiyesini korudu. TAV Havalimanları hissesinde “tut” tavsiyesini değiştirmedi.

Kurumun beğendiği hava yolu hisselerinde sıralaması Pegasus, THY ve TAV şeklinde...

Her üç şirket için fiyat hedefleri yukarı revize edildi.

Pegasus’ta hedef 49 TL’den 76.50 TL’ye (yüzde 31.6 yükseliş potansiyeli), THY’de hedefini 10 TL’den 12.80 TL’ye (yüzde 8.2 yukarı potansiyel) ve TAV için hedefini 15.70 TL’den 22 TL’ye (yüzde 13.5 yükseliş potansiyeli) çıkarıldı.

Hava yolu şirketleri şimdiye kadar finansal destek ihtiyacı duymadı

Raporda Eurocontrol’un verilerine göre Türkiye’nin büyük hava yolu şirketlerinin ve havaalanlarının yılbaşından bugüne ve ikinci çeyrek karantinaları sonrası trafik faaliyetlerinin 2019’a kıyasla Avrupa’da en üst sıralarda yer aldığı belirtildi.

Ayrıca nakit akımlarını yöneten ve maliyetleri oldukça iyi adapte eden havacılık şirketlerinin şimdiye kadar doğrudan kamunun finansal desteğine ihtiyaç duymadıklarının altı çizildi.

Pegasus, THY ve TAV için 2021 yaz talebini hesaba katarak fiyat tahminlerini yükselten HSBC, yolcu doluluk oranı ve birim fiyat varsayımlarını da artırdı.

Kurum, Pegasus’un gelecek yıl 2019 kapasitesinin yüzde 85’i civarında (Önceki yüzde 80) faaliyet göstermesini bekliyor. THY’de tahminini yüzde 60’dan yüzde 65’e çıkardı. TAV’ın 2021’de 2019’daki toplam yolcusunun yüzde 70’ine (Önceki tahmini yüzde 65 idi) ulaşmasını bekliyor.