Advertisement
HABERLER ABONE OL

Kibar Holding'in Hyundai Assan'daki hisseleri devretmesiyle tek kontrolün Hyundai Motor Company'ye geçmesine Rekabet Kurulu'ndan onay çıktı.

Aralık ayının ortasında şirkette tek kontrolün Hyundai Motor Company'ye geçmesi için başvuru yapılmıştı.

Bloomberg HT'ye söz konusu başvuruyla ilgili değerlendirmede bulunan Hyundai Assan Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kibar ortaklığın devam edeceğini, ama ortaklık oranlarının değişeceğini belirtmişti.

Kibar Bloomberg’e yaptığı değerlendirmede ise “Yeterince kar etmezsen daha kârlı işlere bakarsın. Bu kararı kaynakları daha verimli kullanmak olarak değerlendirmek gerekir” ifadelerini kullanmıştı.

Kibar “Bizim kendi yatırım planlarımız var. Şirketin finansal ihtiyaçlarıyla ilgili bir karar değil. Ortaklık belli oranda devam edecek. Hissemiz azalacak. Hyundai’nin pazar payı iç piyasada azalıyor olabilir ama bu şirketi ihracat performansıyla değerlendirmelisiniz. 2019’da Avrupa’ya 150 bin adetten fazla ihracatımız var. Bu sene bu rakam sadece yüzde 10 civarında düştü. O da Avrupa’daki sorunlardan ötürü” diye konuşmuştu.

Kibar Holding'in şirkette yüzde 30 hissesi bulunuyordu. Şirket 2 bin 500 çalışanıyla İzmit fabrikasında maksimum olarak 230 bin adet i10 ve i20 modellerini üretiyor, bu modelleri 40'tan fazla ülkeye ihraç ediyor.