Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Hindistan hükümetinin ekonomiyi canlandırmak için mali teşvik uygulamaktan kaçınması gerektiğini savunan Uluslararası Para Fonu (IMF), mali teşvik yerine kamu borcunu azaltmaya odaklanma önerisinde bulundu.

IMF'ye göre Mart sonu itibariyle yıllık bütçe açığı hedefi yüzde 3.3 olan Hindistan'ın azalan kamu borcu sayesinde serbest kalan mali kaynakları yatırıma dönebilecek.

Ancak mali pozisyonun daha iyi bir göstergesi olan kamu borçlanma gereksinimi IMF'nin tahminine göre GSYİH'nin yüzde 8.5'ine kadar yükselmiş durumda.

IMF'nin Hindistan'a ilişkin 4. Madde Konsültasyonu'yla birlikte yayımladığı açıklamada, "Ekonomik kalkınma projeleri ve geliştirilmiş sosyal inisiyatifler Hindistan için gelecek yıllarda hayati önemde olacak. Ancak bu projelerin hayata geçmesi amacıyla gerekli geliri yaratmak için Hindistan'ın borcu düşürülmeli." dedi.

Hindistan'ın borcunun gelişen piyasalar içinde en yüksekler arasında olduğuna dikkat çeken IMF, Hindistan'ın borcunu kontrol altında tutmak için güvenilir bir konsolidasyon yoluna girmesi gerektiğini belirtti.

Moody's geçen ay, Hindistan'ın kredi görünümünü negatife çevirmişti.