Advertisement
HABERLER ABONE OL

İngiltere Rekabet ve Piyasalar Otoritesi (CMA), oyun konsollarının arzına ilişkin endişeleri ortadan kaldırmak amacıyla yürüttüğü soruşturmanın kapsamını daralttı.

Bir önceki raporunda Microsoft'un Activision Blizzard'ı 69 milyar dolara satın almasının rekabeti olumsuz etkileyebileceği konusunda “endişeli olduklarını” açıklayan CMA, son raporunda satın almanın rekabete zarar vereceğine “inanmadıklarını” belirtti.

CMA’in son raporu hakkında değerlendirmede bulunan bir Microsoft sözcüsü, "CMA'in kanıtları titiz ve kapsamlı değerlendirmesini takdir ediyoruz ve güncellenmiş geçici bulgularını memnuniyetle karşılıyoruz. Bu anlaşma, daha fazla oyuncuya Call of Duty ve en sevdikleri oyunları nasıl oynayacakları konusunda daha fazla seçenek sağlayacak. Öne çıkan endişeleri çözmek için CMA ile çalışmayı dört gözle bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

Satın alma konusunda CMA'in sürdürdüğü soruşturmanın nihai raporunun 26 Nisan 2023'e kadar yayımlaması bekleniyor.

Düzenleyici kurumlar satın alma konusunda endişelerini açıklamıştı

Xbox'ın sahibi olan Microsoft, Ocak 2022'de Activision'ı oyun endüstrisi tarihinin en büyük satın alım anlaşmasında 68,7 milyar dolara satın almak üzere anlaştığını açıklamıştı. Bu açıklamanın ardından İngiliz Rekabet ve Piyasalar Otoritesi de dahil olmak üzere düzenleyici kurumlar, Microsoft'un Activision Blizzard'ı satın almasının rekabeti olumsuz etkileyebileceği konusunda endişeli olduklarını belirtmişti.

ABD Federal Ticaret Komisyonu (FTC) ise, 8 Aralık 2022’de satın alımın durdurulması için bir şikayette bulunmuştu.