Advertisement
HABERLER ABONE OL

İngiltere Merkez Bankası, bugünkü toplantısında, ekonomiye daha fazla destek sağlamaya hazır olduklarını söylerken, koronavirüsün ekonomiye etkisi ile savaşmak için acil ilave tedbirler almayı tercih etmedi.

Banka, bu ay gerçekleştirdiği iki acil toplantıda 75 baz puanlık indirime gitmesinin ardından bu toplantıda politika faizini rekor düşük seviye olan yüzde 0.1'de tuttu. Banka yetkilileri, 19 Mart'taki ikinci toplantıda, 200 milyar sterlinlik ek tahvil alımı yapacaklarını açıklamışlardı. Bu toplantıda varlık alımları ile ilgili de bir değişiklik yapılmadı.

Toplantı sonrası yapılan açıklamada, "İhtiyaç duyulduğunda, Para Politikası Komitesi varlık alımlarını daha da artırabilir," denildi ve yetkililerin durumu yakından izlemeye devam edecekleri ve finans koşullarında bir sıkışma olması halinde ve ekonomiyi desteklemek için harekete hazır oldukları vurgulandı.

Politik yapıcılar ayrıca, özellikle işletmelerde büyük çaplı sıkıntılar ya da işsizlikte önemli artışlar olursa, krizin ekonomiye uzun süreli hasar verme riski olduğunu kaydederek, koronavirüs salgınının etkilerine ilişkin ilk değerlendirmelerini de yaptılar.