Advertisement
HABERLER ABONE OL

Brexit sonrası ticaretini çeşitlendirme arayışında olan İngiltere 11 ülkeden oluşan Trans Pasifik Ticaret anlaşmasına dahil olmak için resmî görüşmelere başladı.

Uluslararası Ticaret Bakanı Liz Truss konu hakkında açıklama yaparak Kanada, Japonya, Meksika ve Avustralya’nın da bulunduğu oluşuma katılmanın Brexit sonrası ‘ödül’ olduğunu söyledi. Truss “dünyanın bu bölgeleri İngiltere için en çok fırsatın da olduğu alanlar. Bu anlaşmaya dahil olmamız çiftçilerimizin ve üreticilerimizin bugünün ve geleceğin en büyük ekonomilerine satış yapmasını destekleyecek” şeklinde konuştu.

Avrupa Birliği’nden ayrılmasıyla en büyük ortağıyla ticaretin düşmesinin ardından İngiltere yeni ticari ilişkiler geliştirme çabasında.

CPTPP üyeliğinin yanı sıra İngiltere, Avustralya, Yeni Zelanda ve ABD ile ikili anlaşmalar için de müzakerelerde bulunuyor. Anlaşmaya dahil olan 7 ülkeyle şimdiden ticaret anlaşmaları yapıldı. Ülke Ticaret Bakanlığı CPTPP’ye katılımın finansal ve profesyonel hizmet sağlayıcıların yeni pazarlara erişimini kolaylaştıracağını bildirdi.