Advertisement
HABERLER ABONE OL

Turizm sektörünün İngiltere'den beklediği haber geldi.

İngiltere, Türkiye'yi seyahat sonrası zorunlu otel karantinası gerektiren kırmızı listeden çıkardı.

Uygulama 22 Eylül tarihinden itibaren geçerli olacak.

Türkiye ile birlikte aralarında Pakistan ve Maldivlerin de olduğu 8 ülke kırmızı listeden çıkarılmış olacak.

Tek bir kırmızı liste olacak

4 Ekim'den itibaren kırmızı, sarı ve yeşil ülkelerin yer aldığı mevcut trafik ışığı sistemi kaldırılacak ve yalnızca tek bir "kırmızı liste" yer alacak.

Ayrıca, kırmızı listede olmayan ülkelerden gelen tam aşılı yolcular, PCR testleri yerine daha ucuz olan yanal akış testleri yaptırabilecek.

Ulaştırma Bakanı Grant Shapps, yaptığı açıklamada, 4 Ekim'den itibaren uluslararası seyahatler için yeni ve basitleştirilmiş bir sistem sunacaklarını belirterek mevcut yaklaşımı tek bir "kırmızı liste" ile değiştirdiklerini belirtti.

Son güncellemede Türkiye kırmızı listede tutulmuştu

İngiltere Ulaştırma Bakanlığı, Kovid-19 salgınıyla mücadele kapsamında oluşturduğu ve "trafik ışığı sistemi" adını verdiği seyahat listesinde son güncellemeyi Ağustos ayının sonunda yapmış ve Türkiye'yi kırmızı listede tutmuştu.

Kırmızı listede yer alan ülkelerden gelenlerin, bedelini kendileri ödeyerek 10 gün havalimanı yakınlarındaki otellerde kalmaları gerekiyor.

Seyahat listesinde yapılan güncellemeye göre, daha önce 1750 sterlin ödenen zorunlu otel karantinası ücretleri ise 12 Ağustos itibarıyla 2 bin 285 sterline çıkarılmıştı.

Ersoy: Memnuniyet verici gelişme

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Twitter hesabından yaptığı açıklamada kararın memnuniyet verici olduğunu söyledi.

Ersoy, "İngiltere’nin Türkiye’ye seyahat kısıtlamasını kaldırması bizler için memnuniyet verici bir gelişme. Türkiye, İngiltere’den gelecek misafirlerini güvenle ağırlamaya devam edecek." ifadelerini kullandı.