Advertisement
HABERLER ABONE OL

BURAK KARAGÖZ

İş dünyası temsilcileri Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan ile yapacakları görüşmeye odaklandı.

Bloomberg HT'ye söz konusu toplantıyla ilgili değerlendirmelerde bulunan temsilciler bu imkanın oldukça olumlu olduğunu belirtti. Temsilciler Bakan Elvan ile Adalet Bakanı Abdülhamit Gül'ün buluşmasının önemli bir mesaj olduğunun altını çizdi.

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) temsilcileri geçen hafta düzenlenen MÜSİAD Expo fuarı esnasında Bakan Elvan ve MÜSİAD Başkanı Abdurrahman Kaan'ın yaptıkları telefon konuşmasında üçlü bir görüşme için tarih konusunda konuştuklarını, görüşmenin önümüzdeki günlerde netleşmesini beklediklerini söyledi.

MÜSİAD temsilcileri tüm temsilciliklere görüşmeyle ilgili yazı yollandığını, öncelikli beklentilerin ve isteklerin sorulduğunu, temsilciliklerden gelecek cevapların derlenip bakanlara iletileceğini ifade etti. Temsilciler toplantıya MÜSİAD yönetim kurulu üyelerinin de katılabileceğini söylediler.

TÜSİAD: İletişimin artırılması doğru bir politika aracı

Söz konusu toplantıyı önemsediklerini belirten Türkiye Sanayici ve İş İnsanları Derneği (TÜSİAD) Başkanı Simone Kaslowski "İş dünyası ile iletişim düzeyinin artırılmasını doğru ve etkin bir politika aracı olarak görüyoruz. Toplantı kapsamında ekonomik istikrar ve hukukta güveni sağlamaya yönelik adımlar konusundaki görüşlerimizi paylaşacağız." ifadelerini kullandı.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) yetkilileri ise yapılacak görüşmelerin iş dünyası açısından olumlu bulunduğunu söyledi. 440 binin üzerinde işletmenin üye olduğu İstanbul Ticaret Odası'nın Başkanı Şekib Avdagiç, Elvan ve Gül'ün buluşmasını son derece olumlu karşıladıklarını söyledi.

Üye sayısı itibariyle Türkiye'nin en büyük odası olan İTO'nun Başkanı Avdagiç, İstanbul iş dünyasının reform önerilerini çatı kuruluş TOBB'a ilettiklerini söyledi.

DEİK Başkanı Nail Olpak, Elvan'ın açıklamalarını takiben nitelikli bir çalışma içine girdiklerini söyledi. Olpak, “DEİK olarak, hükümetimizin iş dünyasıyla istişareye verdiği önemi çok değerli bulduğumuzu sık sık dile getiriyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızın ekonomi ve hukuk alanında yapılacak reformlarla ilgili iş dünyasıyla görüşmeler yapılacağını açıklamasının ardından, Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan’ın iş dünyasının görüşlerinin alınacağına ilişkin açıklamalarını büyük memnuniyetle karşıladık. DEİK olarak, hızlıca hem Yönetim Kurulu Üyelerimizin hem de 146 İş Konseyi Başkanımızın beklenti ve görüşlerini istedik. Bu doğrultuda, yapısal reformlara katkı sağlayacak şekilde geniş bakış açısıyla, nitelikli bir çalışma hazırlığı içerisindeyiz.” ifadelerini kullandı.

Elvan, Adalet Bakanı Gül ile buluştu

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 13 Kasım’da yaptığı, "Bakanlıklarımız ve kurumlarımız yanında ilgili tüm kesimlerle yakın diyalog ve iş birliği halinde; ülkemizde ekonomide ve hukukta yeni bir reform dönemi başlatıyoruz" konuşmanın ardından, Ekonomi Bakanı ve Adalet Bakanı bir araya gelmişti.

Bakan Elvan, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül ile bir araya geldiklerini duyurmuştu. Bakan Elvan açıklamasında İş dünyası ve STKlar ile yapacağımız toplantılar öncesi bir değerlendirme yaptık. Önümüzdeki günlerde iş dünyasının görüşlerini de alıp adımlarımızı hızla atacağız” ifadelerini kullanmıştı.