KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Japonya Başbakanı Shinzo Abe ve Japonya Merkez Bankası (BoJ) Başkanı Haruhiko Kuroda Perşembe günü iş dünyası liderleri üzerindeki baskıyı artırdı ve ücretleri artırarak ekonomiyi destekleme çağrısında bulundu.

Abe art arda yedinci yılda da iş dünyası lobisi Keidanren'in yıl sonu toplantısında şirketlerin sonbahardaki yıllık ücret müzakerelerinde ücretleri artırmalarını umduğunu söyledi.

Abe “Önemli olan insanlara yatırım yapmak. Bunu her yıl söylediğimden dolayı fazla vurgulamaktan geri duracağım. Ancak gelecek yıl için büyük umutlarım var.” dedi.

Japonya'da zayıf ücret artışı uzun vadede fiyat artışları karşısında bir engel oluyor. Japon İşçi Sendikası Konfederasyonu tarafından yayınlanan rakamlara göre ücretler yıllık ortalama yüzde 2.1 yükseldi. Ekonomistler yüzde 2'ye yakın enflasyon hedefini gerçekleştirmek için ücret artışlarının yüzde 3 olması gerektiğini belirtiyor.

Abe'den sonra konuşan Kuroda, şirketlerin ücret ve fiyat ayarlamasına yönelik duruşunun iyileştiğini ve her ikisinde de ılımlı artışların kendileri için avantajlı olacağını söyledi.

Advertisement