Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

JPMorgan Chase & Co.'ya göre ABD'de koronavirüs vakalarının artış hızında görülen yavaşlama hisse senetleri için taban oluştururken volatiliteyi azaltabilir.

JPMorgan teknik analistleri Jason Hunter ve Alix Tepper, Cboe Volatilite Endeksi'nin (VIX) küresel vakaların yayılmasına ilişkin verileri takip ettiğini ve ABD eyaletlerinin durumuyla ilişki içerisinde olduğunu belirtti.

Analistlerin Cuma günü kaleme aldıkları notta, vaka sayısı yüzde 20'nin üzerinde artış hızına sahip eyaletlerin sayısının geçen iki haftada görülen 40 seviyesinden 10'a düştüğünü, bu trendin devam etmesi halinde VIX'i baskı altında tutabileceğini ve hisse senetlerindeki düşüşün ılımlılaşabileceği ifade edildi.

Notta, "Son korelasyona bakılacak olursa, bu gruptaki vaka artış hızının azalması ima edilen hisse senedi volatilitesinde daha fazla aşağı yönlü baskı oluşmasına yardım edebilir. Hisse senetlerinde Mart ayında görülen düşük seviyelerin yeniden test edilme ihtimalini düşürür." dendi. 

Hunter ve Tepper, S&P 500 Endeksi'nin 2,100 puan seviyelerinde tutunmasını ve bu çeyrekte piyasa için taban oluşturmasını bekliyor. İkiliye göre söz konusu dönemde 2,750 - 2,850 puan bölgesi ralliler için tavan olabilir. Gösterge endeks Cuma günü 2,490 puandan kapanmıştı. Mart'ta ise 2,192 puana kadar geriledi.