Advertisement
FİNANSAL TEKNOLOJİ ABONE OL

Enqura Ticari Faaliyetlerden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Hasan Emre Özgür, yapılan araştırmalara bakıldığında kimlik doğrulama pazarının 2025 yılında 14.5 milyar dolarlık bir büyüklüğe ulaşacağını söyledi. Bloomberg HT televizyonunda Sefer Yüksel’in hazırlayıp sunduğu Finansal Teknoloji programına konuk olan Özgür, yurt dışında İngiltere gibi bazı ülkelerde sadece finansal işlemlerde değil, ev ya da araç kiralarken bile kimlik tespiti teknolojilerinin kullanıldığını kaydetti.

Türkiye Bankalar Birliği verilerine bakıldığında uzaktan müşteri edinimi süreci sonucunda başarılı bir şekilde hesap açılışı yapılan müşterilerin oranının 2021 yılındaki yüzde 25’ler seviyesinden şu anda ortalama yüzde 35’ler seviyesine ulaştığını belirtti. Özgür, toplam müşteri edinimi rakamları içinde uzaktan edinim sürecinden gelenlerin oranının ise yüzde 7’lerden yüzde 30’lara geldiğini kaydetti.

‘Bir gün tüm şirketler finteche dönüşecek’

Enqura’nın 2014 yılında yenilikçi teknolojileri kullanarak şirketlere dijital finansal ürünler sunan global bir marka olma amacıyla kurulduğunu belirten Özgür, “Hali hazırda bankalar, finansal kuruluşlar, aracı kurumlar, e-para ve ödeme kuruluşları, sigorta şirketleri, kripto para sirketleri gibi bir çok farklı tipte yapıya, dijital cüzdan, uzaktan kimlik tespiti, çok faktörlü kimlik doğrulama, chatbot gibi ürünler sunuyoruz. Mobil ve ve uygulamaları geliştiriyoruz. Fikri hakları tamamen bize ait olan ürünlerimiz ile sıfırdan bir fintech kurabiliyoruz ya da şirketleri finteche dönüştürebiliyoruz. Çünkü bize göre bir gün tüm şirketler finteche dönüşecek” dedi.

‘2023’te yurt dışına açılıp milyar dolarlık şirketlere meydan okuyacağız’

Hali hazırda yatırım alma sürecinde olduklarını ve 2023 hedeflerinin globale açılım sürecini tamamlamak olduğunu ifade eden özgür, “2022’de Londra ofisimizi açarak ve yurt dışı satış organizasyonumuzu kurmaya başlayarak ilk adımları atmıştık. Bu yıl tamamen yurtdışına özel bir web sitesi ve ürün konumlandırması ile kimlik doğrulama konseptine odaklanmak istiyoruz. Enqura’nın yurtdışındaki markası ve değeri Enqualify olacak. Tüm iletişimimizi Enqualify üzerinden yapacağız. Milyar dolarlık rakiplere meydan okuyacağız. Bunun dışında tabi ki yurt içinde istikrarlı büyümemizi devam ettirmek ve finansal teknolojiler denince akla ilk gelen şirketlerden olmak istiyoruz” diye konuştu.