Advertisement
HABERLER ABONE OL

İstanbul Emlakçılar Odası Başkanı Nizameddin Aşa konut fiyatlarındaki artışı değerlendirdi.

Bloomberg HT’de yayınlanan 60 dakika programına konuk olana Aşa, fiyatlarda düşüş olacağını belirterek, eski seviyelere inmesini beklememek gerektiğini dile getirdi. Aşa, fiyatlarda köpük diye tabir edilen fazla kısmın düşmeye başladığını ve daha da düşeceğini söyledi.

“Henüz durulmuş bir piyasa şu an yok. Bir duraksama oldu" diyen Aşa, bunu öngördüklerini belirterek, "Şu an 5 milyonun altında ev bulmak mümkün değil. Kiralıkta da 10 bin TL’den aşağıda yok. Fiyatlar düşmez diye bir şey yok, şu anda 3-4 milyona çıkan ev tekrar 1 milyona iner mi beklentisi var, o seviyeye tekrar inmez ama bu bedelde de kalmaz. Yani bunun köpük dediğimiz kısmı fazladan oluşan bunun adı fırsatçılık, arz-talep mi dersiniz bu gitmeye başladı bunu hissetmeye başladık. Ağustosta fiyatlar yüzde 10 düşecek demiştik düşmüştü, daha da düşer” diye konuştu.

Maliyetlerdeki artışa da dikkat çeken Aşa, arsa fiyatlarının çok yükseldiğini belirterek, “3-5 milyon verebilecek insan sayısı çok az. Sosyal konut projelerinin prim yapması bu sebepten" dedi. Aşa, arsa maliyetinin beşe katlandığını da sözlerine ekledi.