Advertisement

(15:15'te güncellendi)

Hisse senetleri Salı günü, yatırımcıların düşük büyüme tahminleri, Çin'de vergi indirimleri ve ABD ile Çin'in ticaret anlaşmasına yakın olduğuna ilişkin haberlerle birlikte yön aramalarının ardından karışık seyretti. ABD Hazine tahvilleri düşerken, dolar yükselişini beşinci güne taşıdı.

Stoxx Europe 600 Endeksi, oto üreticilerinin endeksi aşağı çekmesi ile birlikte erken saatlerdeki kazancını geri verirken, Standard & Poor's 500 (S&P 500) endeks vadeli kontratları, seans zirvesinin hemen altında seyrediyordu. Erken saatlerde, hisse senetleri Japonya, Kore ve Avustralya'da düştü ve Çin'de, Başbakan Li Keqiang'ın Ulusal Halk Kongresi'ne sunduğu yıllık raporun GSYH büyüme hedefinin düşürüldüğünü göstermesinin ardından ılımlı kazançlar gerçekleştirdi. Euro Bölgesi'nde ekonomik faaliyetin beklenenden güçlü çıkması, euronun düşüşüne yardımcı oldu.

Hisse senetlerinin Pazartesi günü Asya ve Avrupa'da, dünyanın en büyük iki ekonomisi ABD ve Çin'in ticaret anlaşmasına yakın doluğu yolundaki haberlerden destek bulmasının ardından, yatırımcılar şimdi, küresel hisse senetlerindeki ralliyi daha da sürdürebilmek için daha somut detaylar arıyor. Ticaret ve yavaşlayan büyüme, Çin'in en güçlü yetkililerinin Beijing'de bir araya gelmesi ile birlikte gündemin üst sıralarına tırmanırken, yatırımcılar, Cuma günkü tarım dışı istihdam verisi ile ABD ekonomisinin son durumuna ilişkin işaretleri görebilecek.

Diğer taraftan, Hindistan hisse senetleri, ABD'nin bu ülkeye sağladığı ticaret ayrıcalıklarını kaldırmasının ardından gerçekleşen kayıpların bir kısmını geri aldı. Altın vadeli kontratları düşüşünü yedinci güne taşıyarak, Mart 2017'den bu yana en uzun kayıp serisini gerçekleştirmeye yöneldi.

Piyasalarda izlenecek önemli olaylar şöyle;

*Çin'de Ulusal Halk Kongresi Salı günü Beijing'de başlayacak.
*Avustralya Merkez Bankası Başkanı Philip Lowe Çarşamba günü konut piyasasına ilişkin bir konuşma yapacak.
*Kanada Merkez Bankası Başkanı Stephen Poloz'un Çarşamba günkü toplantıda, konut ve yatırımlara ilişkin belirsizlikten dolayı faizde değişikliğe gitmesi beklenmezken, borçlanma maliyetlerinin er ya da geç yükselmek zorunda kalacağına ilişkin mesajını sürdürmesi öngörülüyor.
*Avrupa Merkez Bankası politika yapıcıllarının, kötüleşen görünüm ortamında, gösterge faizde değişikliğe gitmesi beklenmiyor. Başkan Mario Draghi Perşembe günü politika kararı sonrası basın toplantısı düzenleyecek.
*ABD'de Cuma günü açıklanacak olan Şubat ayı verilerinin ılımlı bir istihdam artışını göstermesi bekleniyor. Bloomberg'in anketine göre, tarım dışı istihdamın 185,000 artması, işsizlik oranının ise yüzde 3.9'a düşmesi bekleniyor.

Hisse Senetleri

*Stoxx Europe 600 Endeksi New York saati ile 06:26'da yüzde 0.1 aşağıda seyrediyordu.
*S&P 500 endeks vadeli kontratları yüzde 0.1 tırmandı.
*İngiltere'de FTSE 100 Endeksi yüzde 0.3 tırmanarak bir haftayı aşkın sürenin en yüksek seviyesine ulaştı.
*Almanya'da DAX Endeksi yüzde 0.1 düştü.
*MSCI Gelişen Piyasa Endeksi yüzde 0.1 yükseldi.
*MSCI Asya Pasifik Endeksi yüzde 0.2 geriledi.

Para Birimleri

*Bloomberg Dolar Spot Endeksi yüzde 0.1 tırmanarak yaklaşık 3 haftanın en yüksek seviyesini gördü ve yükselişini beşinci güne taşıdı.
*Euro dolar karşısında yüzde 0.1 düşerek 1.1329 ile iki haftayı aşkın sürenin en düşük seviyesini gördü.
*Sterlin dolar karşısında yüzde 0.2 düşerek 1.3157 ile bir haftayı aşkın sürenin en düşük seviyesine indi.
*Japon yeni dolar karşısında yüzde 0.2 düşerek 111.93 ile yaklaşık 11 haftanın en düşük seviyesine geriledi.

Tahviller

*ABD'nin 10 yıl vadeli tahvillerinin faizi bir baz puan yükselerek yüzde 2.74'e çıktı.
*Almanya'nın 10 yıl vadeli tahvillerinin faizi 2 baz puan yükselerek yüzde 0.18 seviyesine ulaştı.
*İngiltere'nin 10 yıl vadeli tahvillerinin faizi bir baz puan yükselerek yüzde 1.282 seviyesini gördü.
*İtalya ve Almanya'nın 10 yıllıklarının faiz faiz farkı 4 baz puan ile son bir haftanın en büyük düşüşünü gerçekleştirerek 2.701 yüzde puanı ile bir ayı aşkın sürenin en düşük seviyesine indi.

Emtia

*Batı Teksas petrolü (WTI) yüzde 0.05'ten az düşerek varil başına 56.57 dolara geriledi.
*Altın yüzde 0.2 düşerek ons başına 1,284.76 dolar ile yaklaşık altı haftanın en düşük seviyesine indi ve düşüşünü beşinci güne taşıdı.

(15:15'te güncellendi)