Advertisement
PİYASALAR ABONE OL

Fed Başkanı Jerome Powell’ın resesyon söyleminin ardından risk iştahı düşük kalmayı sürdürüyor. Avrupa ve Amerikan hisse vadelileri bu sabah gerilerken Asya endeksleri yatay görünüm sergiliyor. Bu sabah S&P 500 vadelileri yüzde 0,3, Euro Stoxx 50 vadelileri ise yüzde 0,7 ekside.

Asya’da ise Hong Kong Hang Seng, kentin yeni liderinin daha açık bir sınır politikası benimseyeceği haberiyle yüzde 1 ile olumlu ayrışıyor.

Düşük risk iştahı ile güvenli limanlar bugün de ralli yapıyor. İki yıllık ABD tahvil getirisi yüzde 3,06’ya düşerken yen dolara karşı yüzde 0,6 yükseliyor.

Bloomberg Dolar Endeksi 1.256’da yatay.

Powell'ın resesyon yorumları

Powell ABD Senatosu’nda gerçekleştirdiği sunumda resesyon ihtimalini dışlamadı. Konuşmasının ardından senatörlerin sorularını yanıtlayan Powell ekonomide yumuşak inişi başarmanın “çok zorlu” olacağını belirtirken resesyon ihtimalinin olduğunu, ancak bunu istemediklerini söyledi.

Enflasyonun yukarı yönlü sürpriz yaptığını ve daha fazla sürprizin de yolda olabileceğini belirten Powell petrol fiyatlarına ise yapabilecekleri çok fazla bir şey olmadığını söyledi.

Powell’ın meslektaşları da resesyon ihtimalin dışlamayan açıklamalar yaptı. Fed Üyesi Patrick Harker ABD’nin birkaç çeyrek küçülebileceğini söylerken yıl sonunda politika faizini yüzde 3 üstünde görmek istediğini kaydetti. Charles Evans ise bir başka 75 baz puan faiz artışı savının bir sonraki toplantıda “mantıklı bir yeri olacağını” vurguladı.