Advertisement
PİYASALAR ABONE OL

Yaklaşan Fed sıkılaştırma sinyalleri ve negatif Omikron haber akışıyla bu sabah hisse senetleri piyasalarında geniş çaplı satışlar gözleniyor.

Asya’da neredeyse tüm Borsalar negatif bölgeden işlem görürken Çin gayrimenul ve teknoloji hisseleri öncülüğünde Hong Kong Hang Seng düşüşlere öncülük ediyor.

MSCI Asya Pasifik düşüşünü üçüncü işlem gününe taşıyor.

ABD hisseleri de Fed ve Omikron etkileriyle Pazartesi gününü kayıpla tamamladı. S&P 500 yüzde 0,9, Nasdaq 100 ise yüzde 1,4 geriledi. İki borsada vadeliler bu sabah hafif artış kaydediyor.

ABD tahvil getirileri Fed öncesi gerilerken 10 yıllık getirisi yüzde 1,42 seviyesinde. Bloomberg Dolar Endeksi Fed öncesi yükselişini sürdürüyor, yüzde 0,1 artıda. ABD ham petrolü yüzde 0,6 düşüşle 70,91 dolara gerilerken altının onsu 1.786 dolardan alıcı buluyor.

İngiltere'de de Omikron tespit edildi

Koronavirüs varyantı Omikron başta İngiltere olmak üzere yayılımına hızla devam ediyor. İngiltere Başbakanı Boris Johnson ülkede Omikron varyantı bağlantılı ilk ölümün gerçekleştiğini doğruladı. Johnson Noel döneminde daha fazla tedbir seçeneğinin dışlanmadığını bildirdi.

Sıfır vaka politikası ile sert tedbirler uygulayan Çin de ilk Omikron vakasına rastlandığını duyurdu. Toplam vaka sayısının 50 milyonu aştığı ABD’de, Kaliforniya eyaleti kapalı mekanlarda maske zorunluluğunu yeniden uygulamaya koydu.

Şirketler ofise dönüş programlarında da frene basıyor. Goldman Sachs Londra çalışanlarından mümkün olduğunca evden çalışmalarını istedi. Fidelity Investment ABD’nin New England eyaletindeki ofislerinde yürürlüğe koyduğu “gönüllü ofis dönüş pilot programını” askıya aldı.

Öte yandan Omikronun ilk tespit edildiği Güney Afrika’da yoğun bakımdaki Kovid-19’lu hasta sayısı 6.198 ile zirve seviyelerinden uzak. Ülkede ocak ve temmuz aylarında yoğun bakımlarda neredeyse 20 bin Kovid-19 hastası tedavi edilmişti.