Advertisement
HABERLER ABONE OL

Rio Tinto, Avustralya’daki temel üretim bölgesindeki işgücü kısıtlarını işaret ederek, bu yıl için demir cevheri sevkiyat tahminini düşürdü.

Rio Tinto’dan yapılan açıklamaya göre, şirket, Batı Avustralya eyaletinde önemli bir demir cevheri üretim merkezi olan Pilbara’dan sevkiyatın 2021 yılı için 320 milyon ila 325 milyon ton olmasını bekliyor. Şirketin önceki beklentisi 325-340 milyon tondu.

Bir İngiliz-Avustralya madencilik ortaklığı olan Rio Tinto, yaptığı açıklamada, bu aşağı revizyonun Batı Avustralya'daki “sıkışık işgücü piyasası” nedeniyle bazı maden sahalarının tamamlanmasındaki “ılımlı gecikmelerden” kaynaklandığını belirtti.

3. çeyrekte 83,4 milyon ton sevkiyat gerçekleşti

Rio Tinto CEO’su Jakob Stausholm, şirketin üçüncü çeyrek üretim sonuçlarına ilişkin yaptığı açıklamada, “Faaliyet açısından diğer zor bir çeyrek ve önceki çeyreğe kıyasla iyileşme olmasına karşın, performansımızı artırmak için fırsatın farkındayız” dedi.

Eylül sonunda biten üç aylık dönemde, Rio’nun Pilbara’dan sevkiyatı 83,4 milyon ton oldu ve bu da Haziran çeyreğine göre yüzde 9’luk ve bir yıl öncesine göre yüzde 2’lik artışı işaret ediyor. Ancak bölgede Eylül çeyreğindeki genel üretim seviyesi olan 83,3 milyon ton 12 ay öncesine göre yüzde 4 aşağıda.