Advertisement
PİYASALAR ABONE OL

Ünlü yatırımcı Mark Mobius, ABD'de kritik eyaletlerde oy sayımları devam ederken, Demokrat aday Joe Biden'ın olası başkanlığının ABD hisselerini olumsuz etkileleyeceğini öngördü.

Mobius, Bloomberg'e verdiği söyleşisinde Biden'ın olası başkanlığında vergileri artırması durumunda yatırımcıların ABD piyasalarında yatırım yapmaktan kaçınabileceğini belirtti. Mobius, böyle bir durumdan gelişen ülke piyasalarının olumlu etkileneceğini söyledi.

Mobius, "Biden, yılda 200 bin doların üzerinde kazanan insanların vergilerini artırmak istiyor. Bu kesim, sermaye piyasalarında aktif olarak yatırım yapan kesim" ifadelerini kullandı. Mobius, seçim sonuçlarının gecikmesinin ABD piyasaları açısından yeni bir belirsizlik kaynağı olacağına da dikkat çekti.

Risk iştahı yükseliyor

ABD seçimlerinin ardından göstergeler risk iştahının yükseldiğine işaret etti. Seçim sonuçlarını takiben gelişen piyasalara yatırım yapan yatırımcıların riskli varlıklara yönelmeye başladığı görüldü.

Yatırımcıların riskli varlıklara daha çok yönelmesiyle ABD tahvilleriyle gelişen ülke tahvilleri arasındaki ekstra getiri makası 400 baz puanın altına indi. Yatırımcılar ABD'de hem mali hem de para politikası tarafında destekleyici politikaların uygulanmasını beklentisi içinde.