Advertisement
HABERLER ABONE OL

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's 12 bankanın yabancı para mevduat notunu metodoloji değişikliğiyle güncelledi.

Notlarında güncelleme yapılan bankalar, T.C. Ziraat Bankası, Türkiye Iş Bankası, Türkiye
Garanti Bankası, Akbank, Türkiye Halk Bankası, Yapı ve Kredi Bankası, Türkiye Vakıflar Bankası, QNB Finansbank, Denizbank, Turk Ekonomi Bankası, HSBC, ve Alternatifbank .

Açıklamada derecelendirme uygulamalarının yerel para birimi ve yabancı para birimi ülke tavanlarındaki değişikliklerden kaynaklandığı belirtildi.

Moody's Garanti BBVA'nn uzun vadeli yabancı para mevduat notunu yükseltti

Moody's Garanti BBVA'nın uzun vadeli yabancı para mevduat notunu Caa1'den B2'ye yükseltti, görünüm negatif olarak belirlendi.

Bankadan Kamuyu Aydınlatma Platformu'na açıklamada not değişikliğinin Moody's'in güncellenmiş Tahvil ve Diğer Borçlar için Yerel ve Yabancı para cinsinden Ülke Tavan Notu metodolojisini 7 Aralık 2020 tarihinde yayımlanmasının ardından, Moody's'in bankaların notunu belirlemede kullanılan yerel para ve yabancı para cinsinden ülke tavan notundaki değişiklikten kaynaklandığı belirtildi.

Moody's Aralık değerlendirmesini pas geçmişti

Kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s Eylül ayında Türkiye’nin notunu değerlendirme tarihinin en düşük seviyesine indirdi ve muhtemel bir ödemeler dengesi krizi konusunda uyardı.

Moody’s Türkiye’nin notunu B2 ile yatırım yapılabilir seviyenin beş kademe altına çekti.

Kuruluş Aralık takviminde görülen değerlendirmeyi pas geçmiş ve Türkiye'nin kredi notu ve not görünümüne ilişkin güncelleme yapılmadığını duyurmuştu.