Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Kredi derecelendirme kuruluşu Moody's Investors Service'in gelişen piyasalar raporunda, Türkiye'de tüketici sektöründe şartların 2019 ve 2020 başında zorlu olmaya devam edeceği belirtildi.

Moody's raporunda gelişen piyasaların daha yavaş küresel büyüme, ticaret politikalarında değişiklikler ve jeopolitik risklerle karşı karşıya olduğu ifade edildi.

Zayıf büyümenin Güney Afrika ve Türkiye'de Tüketici Güveninde dengesizliğe neden olacağı ifade edilen raporda, iş yapma koşullarının 2020 yılının ortasına/sonlarına dek Rusya'da nötr olduğu ancak Güney Afrika ve Türkiye'de zayıf olduğu belirtildi.

Raporda, Türkiye'de tüketici sektöründe şartların 2019 ve 2020 başında zorlu olmaya devam edeceği söylenerek süregelen makro ekonomik zayıflık, TL'de volatilitenin etkisine, yüksek enflasyona ve politika belirsizliğine dikkat çekildi.

Raporda Güney Afrika ekonomisinin yavaş politika reformları ve enerji sektöründe kullanılabilirlik ve maliyet anlamındaki engellerden etkilenmeye devam edeceği vurgulandı.