Advertisement
HABERLER ABONE OL

MSCI, Çin’in en büyük üç telekomünikasyon şirketini Cuma gününden itibaren endeksinden çıkaracak. Böylece küresel fonların milyarlarca dolar pasif yatırımı düzeltmek için sadece bir günleri olacak.

China Mobile, China Telecom ve China Uciom’un hisseleri, ABD’nin yatırım yasağına tabi olup olmadıklarının tam olarak anlaşılamamasıyla bu hafta dalgalı bir seyir izlerken bu hisselerin toplam işlem hacmi, dengeleme çabalarıyla birlikte son üç aydaki günlük işlem hacimlerinin neredeyse 18 katına ulaşmıştı.

Pasif yatırımcılar, piyasa yapıcılar ve portföy yöneticilerinin önemli endeks değişikliklerini yapmak için genellikle birkaç hafta süresi oluyor fakat bu durumda sadece bir günleri olacak.

China Unicom’un hisseleri Hong Kong işlemlerinde neredeyse yüzde 11 düşüş yaşarken China Mobile ve China Telecom’un hisseleri yüzde 10 civarında değer kaybetti.

Everbright Varlık Yönetimi Stratejisti Kenny Wen ise konuyla ilgili, “Yapılan bu karar değişikliği çok fazla kafa karışıklığı yarattı. Doğal olarak bu negatif yansıdı. Yatırımcılara hisseleri elden çıkarması için çok az zaman verildi.” değerlendirmesini yaptı.