Advertisement
FİNANSAL TEKNOLOJİ ABONE OL



Girişimcilik dünyasının öne çıkan oyuncularından Mükellef geliştirdiği yeni ürünü WorkhyBooks’u hayata geçirdi. İlk etapta ABD ve İngiltere’de şirketini kuran kullanıcılar finansal süreçlerini ön muhasebe programı WorkhyBooks ile yönetecek. Bugün Pakistan, Endonezya, Filipinler ve Fas’tan, ABD ile İngiltere’de şirket kuran, ticari hayatlarına başlamak ve hayallerini gerçekleştirmek isteyen pek çok müşterileri olduğunu ifade eden Mükellef Kurucu Ortağı ve CEO’su Kenan Açıkelli, “Hali hazırda gelirlerimizin yüzde 30’unu ABD, İngiltere ve Avrupa Birliği ülkelerindeki faaliyetlerimizden elde ediyoruz. 2023 yılı sonunda gelirlerimizin yüzde 51’inin yurt dışı faaliyetlerimizden oluşmasını hedefliyoruz. Bugün hizmet verdiğimiz binlerce Mükellef’linin yüzde 20’sini global taraftaki kullanıcılarımız oluşturuyor” dedi.

‘Şirketlerin finans uygulaması olmak istiyoruz’

Hayata geçirecekleri yeni ürünlerle global taraftaki müşteri sayısını artırmanın yanı sıra şirketlerin finans uygulaması olma yolunda ilerleyeceklerini vurgulayan Açıkelli, şunları söyledi: “Mükellef ve global pazarlarda faaliyet gösterdiğimiz Workhy markamızla kullanıcılarımızın ticaretlerini kolaylaştıracak tüm finansal ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri bir platform olma yolunda her gün yeni adımlar atıyoruz. Yurt dışında online olarak şirket kurma, banka hesabı açma, marka tescili, vergi kimlik numarası başvurusu, fatura oluşturma ve vergi beyanı gibi pek çok işlemi gerçekleştirebildiğiniz platformumuzda artık ön muhasebe işlemleri de kolayca yapılabilir hale geldi. Başlangıçta ABD ve İngiltere’deki müşterilerimize sunduğumuz WorkhyBooks ile hizmet ağımızı genişleterek finansal yönetim süreçlerini kolaylaştıracağız.”

Şirketlerin finansal süreçlerini tek bir platform üzerinden yönetmelerini sağlıyor

Amerika, İngiltere, Türkiye ve Avrupa Birliği ülkeleri olan Estonya, Hollanda, Almanya gibi geniş bir coğrafyaya ticaretini taşımak isteyen küçük ve orta büyüklükteki şirketlere, şirket kuruluşundan vergilendirmeye kadar olan süreçte ürün ve hizmetler sunan yeni nesil girişim olan Mükellef’in geliştirdiği ön muhasebe programı WorkhyBooks, şirketlerin finansal süreçlerini tek bir platform üzerinden yönetmelerini sağlıyor. Ön muhasebe programı WorkhyBooks öncelikli olarak ABD ve İngiltere’de şirket kuran kullanıcıların hizmetinde olacak. Kullanıcı şirketler web tabanlı olarak geliştirilen bu program sayesinde gelir-gider takibi, banka hareketlerini eşleştirme, fatura gönderimi, fiş yükleme ve raporlama gibi pek çok ön muhasebe işlemini tek bir platform üzerinden online olarak kolaylıkla yapabilecek.